Kakule tohumları rezin, nişasta ve uçucu yağlar taşır. Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak da kullanılır. Ayrıca iştah açıcı ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.
- Sindirim sistemini uyarır. Sindirim işlemini kolaylaştırır.
- Dispepsi (sindirim yetersizliği) nedeniyle oluşan mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Aynı nedenle oluşan karın ağrısını da geçirir.
- Baş ağrısını geçirir.
- Tükürük akışını hızlandırır.
- Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için bir iki kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.
Hazırlanışı:
- Kakule tohumları ezilerek 1 bardak kaynar suya atılır. 10-15 dakika süreyle demlemeye bırakılır.
- Elde edilen çay ılık halde günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu çay yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.
Kaynak:
İnternet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder