5 Aralık 2011 Pazartesi

Kakule Faydaları



Kakule tohumları rezin, nişasta ve uçucu yağlar taşır. Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak da kullanılır. Ayrıca iştah açıcı ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.


  • Sindirim sistemini uyarır. Sindirim işlemini kolaylaştırır.
  • Dispepsi (sindirim yetersizliği) nedeniyle oluşan mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Aynı nedenle oluşan karın ağrısını da geçirir.
  • Baş ağrısını geçirir.
  • Tükürük akışını hızlandırır.
  • Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için bir iki kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.


Hazırlanışı:

  • Kakule tohumları ezilerek 1 bardak kaynar suya atılır. 10-15 dakika süreyle demlemeye bırakılır.
  • Elde edilen çay ılık halde günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu çay yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.


Kaynak:
İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder