22 Aralık 2011 Perşembe

Boyun Fıtığı - Bitkilerle Tedavi

Herbalist Gürkaş, yaptığı açıklamada; boyun fıtığı olanların öncelikli olarak mutlaka bir uzmana danışması gerektiğini ifade ederek, "Omurgalar arasında bulunan yastıkçık denilen kıkırdakların çeşitli nedenlerle yırtılarak omurga içerisinde sinirlere baskı yapması sonucu oluşan hastalıktır. Sinirlere baskı yapması sonucu kolda uyuşma, boyunun hareket alanının kısıtlanması ve ağrı ile seyreder. Bunu oluşturan sebeplerin başında boyun omurgasında kireçlenme, çeşitli düzensiz boyun aktivitelerinde bulunma, kaza sonucu oluşan boyun zedelenmeleri, ilerleyen yaş aralığında oluşan disk yapısının bozulmasıdır. Öncelikle hastaların mutlaka bir uzmana başvurmaları gerekmektedir. Dikkat etmesi gereken hususların başında başın boyun omurlarına olan basıncı azaltmak için boyunluk kullanarak istirahat edilmesi sağlanmalı, fizik tedavi, yapılmalı" dedi.


Boyun fıtığının bitkisel tedavisinde etkili olabilecek bitkileri sıralayan Gürkaş; 
  • Çuha çiçeği yağı, 
  • At kestanesi yağı, 
  • Susam yağı, 
  • Çörek otu yağı, 
  • Pelesenk yağı, 
  • Isırgan tohumu yağı elde edilen bu bitki yağlarından yapılan karışımı günde 2 kez sorunlu bölgeye masaj yaparak sürmek kaydıyla boyun fıtığına karşı büyük ölçüde destek olur. Boyun fıtığında görülen his ve güç kayıplarını gidermeye, kireçlenme durumlarında ağrıyı etkin bir şekilde tedavi etmeye yardımcı olur.  

Ayrıca günde 3 sefer yemeklerden önce 1 bardak melisa çayı içerek sinirsel ve ruhsal sıkıntılara karşı etkili olup büyük ölçüde rahatlamayı sağlayacağını söyledi.


Kaynak:
İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder